HTML

hé, 68!

Negyven ugyebár. Ez az életkor valahol félút, bár azt mondják, minden csak most kezdődik. Na nézzük, mi volt eddig, és mi jön eztán! Írok arról, ami zavar, ami teccik vagy fordítva. Amit szeretek esetleg szerettem. Néhakicsitnagyon magamról. Titkokról, árnyakról. Ez van negyven tájékán.

Friss topikok

2008.11.10. 14:49 bé mint esz

Postást vert a pap

Mondjuk elhiszem, hogy olykor, egy nálam erkölcsi kérdésekben jóval elhivatottabb, életesebb korú ember is dühös lehet a postásra.
Mondjuk még azt is, hogy ezt meg is jegyzi. Talán valahogy így:
- Na ide figyeljen postáskám! Ha nekem még egyszer a Kocsis Ica parkolási bírságainak okán összegyűlt bírósági végzéseket idehozza a parókiára, isten bizony BEGOROMBULOK! Már pedig, ha egy pap begorombul, annak jó vége nem lesz, annyit mondhatok!
És ekkor a postás megszeppenne, és soha, de soha többé nem vinné oda Icuka leveleit.

Az is lehet persze, hogy a postás közismerten kekec ember lévén, jól odamondogat valamit az atyának, mondjuk így:
- Tudom én jól, hogy a Kocsis Ica régebben gyakorta megfordult a parókián, és még este tízkor is azt hazudta a férjének, hogy virágokkal díszíti a templomot. Az a hülye meg bevette...
Na, erre a mi papunk nem mondana semmit, csak úgy bevágná a parókia kiskapuját, hogy még a harangok is megszólalnának.

Szóval ez így mind rendben lenne.
Emberek vagyunk.
De az valahogy mégsincs rendben, ha egy pap verekszik. Nem verbálisan, hanem nagyon is fizikálisan. Ráadásul azért, mert a Keresztény élet c. lap helyett rendszeresen a Szabad Földet kapja kézhez. Hű a mindenségit, tesszük hozzá. Ez ám a skandallum.
(Lásd: http://www.rtlhirek.hu/cikk/22878.)
Sajna, ez a mi papunk néha napján a gyerekeket is megpofozza. Bizonyára ők is dühítik.
Mindegy, bocsánatot kér, az ügy meg el van sikálva.

A helyzet az, hogy alapvetően nem nagyon vagyok pofozkodásra hajlamos, de most kedvem támadt kiosztani néhány tockost. Sőt, bajuszt, szakált is húzogatnék, és az idős nénik helyett a papokat ijesztgetném madzagra kötött döglött egérrel. És a miséken vicceket mesélnék a padszomszédomnak, később pedig vízre cserélném a misebort. Esetleg szappanos vízre.
És a ministráns gyerekeket rábeszélném, hogy mindig, minden körülmények között rosszkor csengessenek. Hát ezek lennének az én tockosaim - cserébe ugyebár.

És amikor rákérdeznének, hogy vajon milyen alapon osztogatom én itten a kisebb-nagyobb frászkarikákat, meg szervezkedek, meg ellentmondok, tán még lázítok is, azt mondanám, mint a fentebb említett postásverő győrvári plébános a misén: 
"csak egyet kérnék.. egymás idegeivel ne játsszunk. Mert lehet, hogy úgy sül el a dolog, ahogyan nem várjuk, vagy nem szeretnénk."

Szólj hozzá!

Címkék: győrvári plébános verekedős pap


A bejegyzés trackback címe:

https://hajaj68.blog.hu/api/trackback/id/tr32761552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása