HTML

hé, 68!

Negyven ugyebár. Ez az életkor valahol félút, bár azt mondják, minden csak most kezdődik. Na nézzük, mi volt eddig, és mi jön eztán! Írok arról, ami zavar, ami teccik vagy fordítva. Amit szeretek esetleg szerettem. Néhakicsitnagyon magamról. Titkokról, árnyakról. Ez van negyven tájékán.

Friss topikok

2008.11.20. 14:38 bé mint esz

Ha egy gyerek meg akar halni - legalizált eutanázia

A Vészhelyzetben láttam a minap. A 9-10 éves, napjainkban még gyógyíthatatlan betegségben szenvedő srác úgy dönt, őt ne kapcsolják lélegeztetőgépre. Mert nem akar vegetálni, nem akar tovább fájdalmat okozni a mamájának.
Ilyenkor persze az ember, a nőember, az anyanőember (tévénéző sorozatfüggő) sír.
Majd nem hisz a fülének. A sorozat írói úgy döntöttek ugyanis, megadják a jogot a gyereknek az önrendelkezésre. A srác megdumálja az orvosát, aki rááll, és elhiteti az anyukával, nem lehet már lélegeztetőgépre se kapcsolni, mert annyit romlott a gyerek állapota.
A mama pedig elfogadja az elfogadhatatlant, végignézi kisfia haláltusáját.
Nem tudom, és nem is akarom elhinni, hogy egy anya erre képes lenne. Hogy az utolsó másodpercig ne harcolna.
De tényleg, ha egy érett személyiségű, gyógyíthatatlan beteg gyerek, ma kórházi körülmények között meg akar halni, ebbe bármilyen orvos belegyezne???
Ha úgy dönt a gyerekünk, akkor hagyhatjuk meghalni?

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekek eutanázia gyógyíthatatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://hajaj68.blog.hu/api/trackback/id/tr98779490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása