HTML

hé, 68!

Negyven ugyebár. Ez az életkor valahol félút, bár azt mondják, minden csak most kezdődik. Na nézzük, mi volt eddig, és mi jön eztán! Írok arról, ami zavar, ami teccik vagy fordítva. Amit szeretek esetleg szerettem. Néhakicsitnagyon magamról. Titkokról, árnyakról. Ez van negyven tájékán.

Friss topikok

2008.10.16. 14:39 bé mint esz

Felháborító! Született feleségeket új időpontra! Le Doktor House-zal!

Most már komolyan!
De tényleg.
Hetekig készültem rá, tulajdonképpen azóta, hogy ez előző évad végetért. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon bírom az összes csajt, figurát, szomszédot, kutyát, macskát, pszichopata patikust, és még a Breet is, bár felidézi a bennem szunnyadó mániás alkatot, de akkor is!

De egyszerűen minden észérvnek ellentmond, hogy ilyen kései órára rakják. Mégiscsak tűrhetetlen, hogy előtte végig kellene szenvednem doktor ház összes megpróbáltatását, a már egyre idétlenebb dialógokat, hogy hozzájussak az én szeretteimhez. Az én szép nagy családomhoz. És akkor mi történik? Na, megmondjam?

Az, hogy egyszerűen elalszom. Kikapcs, szemhéj leereszkedik, és útjára indul a nagy fekete semmi.

Tehát, protestálok! És kérek - majd eljön az az idő is, hogy utasítani fogok - minden együttérző embert, különösen, kisgyerekes, negyvenes anyát, álljon mellém a harcban! Vegyük fel a kesztyűt és üzenjünk a csatornának, ha ők így, akkor mi úgy. Vagy valami ilyesmi. Alakítsunk érdekvédelmi szervezetet! Taszítsuk le doktor házat az ő trónjáról! Megjegyzem, csak egy helycserés támadásról lenne szó. Az meg ugye semmi egy ilyen megamogul tévétársaságnak.

Jut eszembe, valaki összefoglalná nekem a tegnapi rész tartalmát?
(Az anyukám is elaludt, sőt, a férjem is.)

31 komment

Címkék: house doktor született feleségek bree


A bejegyzés trackback címe:

https://hajaj68.blog.hu/api/trackback/id/tr11717090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hedonista 2008.10.16. 23:21:54

Aranyom!

Kit érdekel, hogy te elalszol és nem látod a hülye, nyavajgó, amerikai picsákat?
Nekünk Doktor House kell, neki van stílusa... de egyik hülye nyafka se akkor jellem. Persze velem lehet vitatkozni, soroljatok érveket!!! ÉRVEKET!

bé mint esz 2008.10.16. 23:39:23

Csak félve jegyzem meg, hogy doktor ház is amerikai. Már persze nem Hugh Laurie, aki Oxfordban született, meg Etonban, Cambridge-ben tanulta magát szét, hogy aztán egy ilyen sorozatban leiskolázza magát, hanem a sorozat. Amely mellesleg egy hót amerikai kórházban játszódik, vagy nem? Nyavalyogni meg aztán ő sokkal jobban tud, mint bármelyik született feleség! Hogy a stílus? Nem hiszem, piszkálódásban tényleg verhetetlen. Bár amennyiben összeengednénk Gabyval, esetleg Breevel, lehet, hogy kardjába dőlne.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.17. 00:31:57

a helyzet egyszerű. a született feleségekre a kutya sem kiváncsi. a nézetsége akkor sem nőne, ha a hiradó helyén adnák. nem mondom, hogy rossz a sorozat, mert nem nézem (három rész után kaszáltam), de egyszerűen magyaroszágon nem jött be (amerikában is csökken a nézettsége). annakidején, főműsoridőben adták, aztán az alacsony nézettség miatt rakosgatták ide-oda.
a house, pedig a legnézettebb/legnépszerűbb sorozat az összas közül, nálunk is meg mindenhol, ahol csak leadták. a számok pedig makacs dolgok...

bé mint esz 2008.10.17. 06:27:56

Bambadil, hát így könnyű. Márhogy úgy, hogy nem nézed. Igazad van, emlékszem rá, amikor ezt is levették főműsoridőből. Jogos. Bizonyára a sokkal több nézettséget hozó akármilyen hazai reality show, amelynek főhősei tényleg sokkal, de sokkal kiemelkedőbb színészek, mint mondjuk a Felicity Hoffmann vagy a geniális Marcia Cross - inkább jelent bevételt a megamogul csatornának, mint ez.
Pedig az első évad kitűnő krimi is volt, s ha a Twin Peaks olyan magaslatokat tudott elérni a megdöbbentő, ám izgalmas semmivel, akkor a Született feleségeknek tarolni illett volna. De nem. Szomorúan veszem tudomásul, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan alvósbaba csaj van (gyerekek, stb.), aki tudja az igazságot, miszerint a SZÜLETETT FELESÉGEKben benne van az élet esszenciája. Minden, amit te is megélsz, csak legfeljebb nincsenek olyan remek válaszaid, mint nekik. Persze a társadalmi különbségek... Ez is jogos. De ha megnézed a Szex és New York-ot, ott ez még jellemzőbb. És mégis nézik.
Rengeteg múlik egy sorozat pr-ján. De most elérkezett az idő, hogy a mi családunk is méltó helyre kerüljön a tömegárucikkek polc felett kettővel. Most megyek, tudod, kétgyerekes anya....

hedonista 2008.10.17. 06:42:52

Érdekes ez a vita, pedig... Te magad is úgy fogalmazol, hogy "taszítsuk le trónjáról"... szép ez a magyar nyelv ugye? Doktor a trónon van a haldokló született feleségekhez képest is és önmagához képest is. Ennyi!!!
Két nagyon jó sorozat van az egyik a Doctor House a másik Gordon Ramsay (valójában két) sorozata. Remélem azt tudod, hogy ki az a Gordon Ramsay!!!

bé mint esz 2008.10.17. 15:20:39

Elképzelésem sincs, mitől válik egy agresszív, embergyűlölő orvos pozitív főhőssé? Mi az a tulajdonsága, amiért követni illenék? Azért mert civódik a főnökével és többek között ellopatja annak bugyiját a "rezidenseivel"? Gyenge, roppant gyenge forgatókönyvi fordulat.
Ez a pasas örülhetett, hogy egyáltalán egy felséget is sikerült magának szereznie, az is elvált tőle. Attól tartok azért, mert közben rájött, hogy ő született feleség, és nem egy túlfejlett megalomán elme kiszolgálója.

hedonista 2008.10.17. 17:09:40

Az tetszik a lázadásodban, hogy közben pontosan idézel részleteket... vagyis nézed te is House-t!
A nők odavannak az eszéért, mert odavannak, mi tagadás!

Patrik99 2008.10.19. 02:00:24

Szombat Hétfő esti láz (ABC) (hétfő) - 18.88 millió néző
NCIS (CBS) - 17.47 millió néző
60 minutes (CBS) - 16.65 millió néző
Született feleségek (ABC) - 15.69 millió néző
Szombat Hétfő esti láz (ABC) (kedd) - 15.49 millió néző
The Mentalist (CBS) - 15.48 millió néző
New York-i helyszínelők (CBS) - 14.88 millió néző
Gyilkos elmék (CBS) - 14.78 millió néző
Miami helyszínelők (CBS) - 14.34 millió néző
Amerikai foci (Jacksonville - Pittsburgh) (NBC) - 14.21 millió néző
Két pasi meg egy kicsi (CBS) - 13.58 millió néző
Survivor: Gabon (CBS) - 13.08 millió néző
Doktor House (FOX) - 12.98 millió néző
Csillag születik (ABC) - 12.69 millió néző
Nyomtalanul (CBS) - 12.61 millió néző
A nagy átalakítás (ABC) - 11.83 millió néző
Döglött akták (CBS) - 11.10 millió néző
The Amazing Race (CBS) - 11.00 millió néző
Különleges ügyosztály (NBC) - 10.39 millió néző
Testvérek (ABC) - 10.33 millió néző


Biztos vagy te abban hogy a született feleségek nem nézett amerikában?:)
Vegyetek arra is egy pillantást hogy a kis tirpák dokitok hanyadik a listán...
A született feleségek 5.évadának premierje is hatalmasat robbant az abc -n :) A hét legnézetebb sorozata volt:) Most is csak csak az NCIS előzte meg...
Tavalyi tornádós rész több mint 20 milliós nézettség volt:)
A sorozat nézettségével sose lesz baj , attól még hogy itthon túl sok a primitiv ember...És úgy mond véleményt hogy látott két részt:) Annyiból nem is lehet egy sorozatot megszeretni!

Patrik99 2008.10.19. 02:01:24

Hozzá kell tennem hogy a nézettség lista amit előbb linkeltem 09.29 - 10.06 közötti adatokat mutatja:)

Patrik99 2008.10.19. 02:04:03

És igen, felháboritó ez a késői időpont ami 22:10 el kezdődőtt utána 22:15 lett mostmár 22:30 ( igaz 1 reklámmal , de akkoris)

Ennél márcsak tavaly volt durvább a helyzet amikor a Nagyfogyás miatt 2 hetente változtak az időpontok , későbbnél későbbi időpontokra:)
Gratulálok TV2!
Ezt is kibirta a sorozat , megnéztem volna a House nézettségét ezek után ....Dehát más a helyzet az állandó szerda 21:00 órai kezdéssel

Remelem javul a helyzet..

Anna68 2008.10.19. 11:12:10

Szép jó napot az egybegyülteknek!
Nos minden jó film igy a fent emlitett kettő is késői órán van.Dr. House kissé irónikus modora néha meghökkentő,de én csipem. A született feleségeken pedig jókat derülök, mert szinte a mindennapokból van meritve.

hedonista 2008.10.19. 13:24:37

Kedves Anna68! Itt állok megütközve... Mi köze van a született kervárosi szingli típusú nőknek a valódi élethez?
Ugyan már!!!!

bé mint esz 2008.10.19. 21:09:34

Ugye? Mondtam, mondtam! Hát még az Uri Gellert is leiskolázza! Meg a mindenféle Helyszínelőket, istenem, van igazság, nem beszélve a harmadik harmadban kullogó Doktor House-ról!!! Patrik99 köszönet az adatokért! Egyébként honnan vannak?
Hedonista! Te valamit összekeversz. Ezek nem szingli típusú csajok. Ezek csajok, akik férjnél vannak, családjuk van, mellesleg maradtak annak (is), akik lánykorukban voltak. Ha így gondolod a szingliséget, hát jó. De egyébként ebben a sorozatban tényleg benne van minden, amit tudni szeretnél az életről. Majd legközelebb jól kivesézzük a szereplőket. Jó?

redzsihemond 2008.10.24. 15:58:55

"bé mint esz 2008.10.17. 15:20:39

Elképzelésem sincs, mitől válik egy agresszív, embergyűlölő orvos pozitív főhőssé? Mi az a tulajdonsága, amiért követni illenék? Azért mert civódik a főnökével és többek között ellopatja annak bugyiját a "rezidenseivel"? Gyenge, roppant gyenge forgatókönyvi fordulat.
Ez a pasas örülhetett, hogy egyáltalán egy felséget is sikerült magának szereznie, az is elvált tőle. Attól tartok azért, mert közben rájött, hogy ő született feleség, és nem egy túlfejlett megalomán elme kiszolgálója. "

Ennek az okos hozzászólásnak főleg a második fele tetszik... vajon a blogíró tisztában van vele, hogy dr. House egy SZEREP és azt Hugh Laurie csak ELJÁTSZA? Nem hinném, hogy egy általa megformál karakter jellemének sok köze volna ahhoz, hogy lett-e felesége, illetve ahhoz, hogy elvált-e tőle, vagy sem.

Az pedig, hogy nem látod a született feleségeket, egyéni szoc. probléma, rajtad kívül gondolom vannak még egy csomóan így. Valóban zavaró, de akkor ott a lehetőség, le lehet tölteni.
Talán blogírás helyett....

bé mint esz 2008.10.24. 19:31:27

Redzsihemond, most hogy mondod, tényleg elgondolkodtattál. Ez a Doktor House komolyan egy szerep? Nem viccelsz?
És neked, mint Doktorház rémség nézőnek vajon rémlik-e, hogy a főhősnek /dr.House/ volt egy felesége.? A filmben. Aki aztán elvált tőle. Ugyancsak a filmben.
Az pedig csak egy fordulat, hogy azért, mert született feleség lett.
Ha pedig rajtam kívül még egy csomóan vannak így ezzel - azaz túl későinek tartják a kezdést - akkor ugyebár, mégsem egyéni szoc.problémáról van szó. Attól tartok. Köszönjük az értékes hozzászólást!

redzsihemond 2008.10.25. 14:26:04

Az egyértelmű fogalmazás nagyban hozzájárul a félreértések elkerüléséhez.

Másodszor a sorozatban nem volt felesége.... figyelj jobban, mielőtt valamiről írsz : D

Egyébként a született feleségek valóban jó sorozat, de hidd el, más ugyanilyen szórakoztatónak találja a dr. House-t
esetlegesen.
Mások viszont PONt annyira találják uncsinak a szül.felt, mit te a House-t, ezen tökre nem érdemes veszekedni.
Mindenesetre jó tudni, hogy ez számodra egy NAGY probléma. : )

hedonista 2008.10.25. 14:32:39

Figyelj, te aki House rajongónak mered magad mondani!
House doki felesége (elvált, ex, volt...) szerepel a sorozatban. A kórház jogásza... és új férjét House gyógyítja meg.
Mielőtt írsz valamiről figyelj jobban!

redzsihemond 2008.10.25. 15:03:06

Te, aki azt mondja, hogy figyeljek jobban.
Csak együtt éltek... :-P
De ezen nem veszünk össze . )

hedonista 2008.10.25. 16:09:35

Elnézésed kérem, valóban nincs arra egyértelmű utalás sehol sem, hogy a felesége lett volna Stacy Warner!
Bár ha együttéltek, az pont olyan...
De ezen tényleg nem veszünk össze :)

bé mint esz 2008.10.26. 09:01:08

Redzsihemond, örülök, hogy örülsz az én nagy problémámnak :-)) Igazad van, pontatlan voltam, másodszor érsz tetten. Figyelni fogok - jobban.
És abban is egyetértünk, hogy legyenek nyugodtan "doktorházasok", meg "születettek", szeresse nyugodtan mindenki a saját sorozatát. Csak.
Igazán kegyet gyakorolhatna a tv2 - velkünk, negyvenes csajokkal szemben! És korábbi időpontra tehetné a filmet. Azt mondod, vegyem fel? A pasiknak miért kell élőben nézni egy focimeccset? Miért nem jó egy órával később - felvételről? Hát így vagyok ezzel én is. Később nem ugyanolyan - még akkor sem, ha ez nem élő adás, csak egy film.
Szóval, még mindig azt mondom, fegyverbe csajok! Le Doktor House-zal!

redzsihemond 2008.10.26. 17:48:41

Bé mint esz,

én speciel mindkét sorozatot igencsak kedvelem...
És rá kellett jönnöm, már évekkel ezelőtt, hogy a kertévék nem igazán a nézők igényeivel foglalkoznak... sőt, azzal foglalkoznak a legkevésbé.
A TV2 különösen szerencsétlen ebből a szempontból, valahogy minden sikeres műsor vagy sorozat "megbukik" náluk.
A Hősök, a Beugró, a Született feleségek... és még sorolhatnám.
Sajnos ez ellen nem lehet mit tenni.
Én bevallom, már évadok óta letöltöm, és úgy nézem, mert meg sem bírom jegyezni, hogy éppen milyen időpontra pakolták pl. a Szülfelt, nemhogy fent maradni addig. Annyit nézek meg, amennyit akarok, akár több részt is, nincs a 42 perc megszakítva 2x10 perc reklámmal.
Szomorú, de sajnos a tévéknek a hirdetők számítanak...

bé mint esz 2008.10.26. 19:51:32

Redzsihemond, a letöltés alatt azt kell értenem, hogy a netről? Publikus, hogy honnan? Az szuper, ha nem kell közben végigszenvedni a reklámokat! Mondjuk velem az is gyakran megesik, hogy a reklám alatt kikapcs, aztán tőlem jöhet ám a 2. rész, mert akkor én már régen a bárányfelhők közt rohangálok egy lepkehálóval...

redzsihemond 2008.10.27. 19:14:50

Bé mint esz, igen, a netről.
Mivel még mindig vita övezi, hogy ez most legális vagy nem, nem írnám ide ki, de privátban szívesen mondok egy-két címet, ha érdekel.
:)
Mondj egy mélcímet, és lököm is.

hedonista 2008.10.27. 20:36:39

REDzsi, nem tudom, hol folyik vita, de egy biztos, nem a tv2-t károsítod meg, hanem az alkotókat. Alkotótól lopni pont olyan mintha tőled lopnának, csak te nem alkotsz...

bé mint esz 2008.10.27. 21:25:18

Redzsihemond, Hedonista!
Hű, a mindenségit! Hát most hogyan tovább? Most akkor legyek legális és hülye - mert mindig elalszom az aktuális részt, és senki nem meséli el - vagy illegalite, partizánkodjak, és viseljem a bélyeget, miszerint meglopom az általam nagyrabecsült alkotókat? Még mindig azt mondom, az a legjobb, ha a tv2 nem makacskodik, és belátja, hogy abszolult többségben vagyunk mi Született rajongók, és ezért átpakolja a műsort matiné időpontra.
Redzsi azért köszi!

redzsihemond 2008.10.27. 21:35:10

Kedves hedonista, én nem károsítok senkit, ugyanis: nem másolom, nem értékesítem, tehát nem kereskedem vele, hanem saját használatra, egyszeri megnézés céljából "használom".
Miután megnéztem, le is törlöm.
Ha szeretném, hogy meg legyen DVD-ben a polcon, akkor megvárom a megjelenést, és megveszem.
A letöltés pont olyan, mintha tévében nézném, leszámítva, hogy a statisztikában nem szerepelek, mint néző.

hedonista 2008.10.27. 23:31:48

Ez nem teljesen helyes jogi és gazdasági érvelés. Sőt! A szerzői jogi díjakat eladott CD, DVD, és mozijegy után is megkapják a szerzők...
---
Hogy azok is értsék, akik csak idetévedtek az oldalra:
Azt állítod, hogy csak magadat szórakoztatod és ezért ezzel nem károsítasz meg senkit.
1. Aligha hiszem, hogy egyedül nézed...
2. Amikor megiszol egy italt, saját jókedved érdekében, azt sem törölheted és adhatod vissza a pincérnek. Ott megfizeted a szórakozást vagy éppen a másnaposságot, de egy mozi nem ér meg annyit, hogy a szerzők (alkotók) kapjanak 10-20-50 forintot eleadott DVD-nként? Tudom, nem a te 50 forintod számít... csakhogy erről így gondolkodik több százezer ember. Százezerszer 50 forint bizony elég sok pénz...
Mindegy, úgy sem fog megváltozni semmi, hiába tépem a számat.

bé mint esz 2008.10.28. 08:06:55

Jól van már, jól van!
Már csak egy nap, és élesben a Született! Hurrá! bár ugye az előző rész tartalmát senki nem foglalta nekem össze. És ha rossz következtetésre jutok? A szívetekre vennétek, hogy ne tudjam az apró részleteket? Hát van nektek szívetek?
Brühühü!

redzsihemond 2008.10.28. 19:54:32

hedonista,

1. EGYEDÜL nézem, hálószobám magányában. Pont, mintha tévéznék.
Aztán letörlöm.
Ha pedig megveszem a dvd-t rögtön nem lehet az alkotóknak egy szava sem
2. Csak olyasmit töltök le, amiről lemaradok a tévében, vagyis sorozatot.

Ez pont olyan, mintha felvenném a tévéből videóra.. nem?

bé mint esz, ide klikk, minden eddig itthon lement résznek az összefoglalóját megtalálod.
hogyvolt.blog.hu/tags/sz%C3%BCletett_feles%C3%A9gek

bé mint esz 2008.10.29. 07:30:43

Redzsihemond, köszönöm, meg is nézem!

hedonista 2008.11.01. 23:09:07

Azt hiszem valami rosszul értelmezett magyar liberális felfogás szerint...
süti beállítások módosítása