HTML

hé, 68!

Negyven ugyebár. Ez az életkor valahol félút, bár azt mondják, minden csak most kezdődik. Na nézzük, mi volt eddig, és mi jön eztán! Írok arról, ami zavar, ami teccik vagy fordítva. Amit szeretek esetleg szerettem. Néhakicsitnagyon magamról. Titkokról, árnyakról. Ez van negyven tájékán.

Friss topikok

2008.10.27. 09:04 bé mint esz

Világválság ellen való szer

Jó lenne, ugye, ha lenne valami szer? Amit a nescaffe mellett feloldva, egyszerűen csak lenyelnénk, és kész.
És akkor megoldódna minden: nem fájna a gyerek torka (sohasenem), a kutyám egyedül járna az állatorvoshoz, amikor toklász megy a lábába, és a szőlőt sem kellene szüretelni, mert egyenesen a kosárba teremne.
Ja, és egy igen lényeges kérdés is felejtődne: a gazdasági világválságon huss, túllennénk egy pillanat alatt. Anélkül, hogy a bankszámlánkon bárminemű változást konstatálnánk.

Csakhogy, mint tudjuk, ilyen szer nem létezik.
Ellenben tegnap este, a beköszöntött őszi szünet jegyében, megnéztük a fiúkkal - egy darab 7 és egy darab 6 éves - a Narnia krónikáját. Nem mondom, hogy kifejezetten az ő korosztályuknak készült, de belementem, velük néztem. Az egyik jelenetben a fehér boszorkány megöli a pozitív hőst, az oroszlánt. Egyszerűen leszúrja az áldozati asztalon. Aki ennek következtében elhalálozik.
Szipogunk a srácokkal, az nem lehet, ez igazságtalanság, nem hisszük ami történt, pedig nyilvánvaló, hiszen láttuk. Aztán egyszercsak azt mondja a hat éves, miközben megsimítja az arcomat:
- Az orszlán nem halt meg. Csak akkor hal meg valaki, ha a szívét megölik. Abban van a bátorsága és az ereje...

Csak hallgattam, szólni se tudtam.
Mert ugye van itt egy csöpp gyerek, aki láthatóan többet tud a világról, mint Albert Einstein és Garcia Marquez együttvéve. (Pedig az nem semmi.) A legfontosabbat tudja, amit még csak fel sem kell fedezni, sőt feloldani se, bár instant, mert mindannyian ismerjük.
Arra gondoltam, ez a dolog jó lehet minden ellen. Még világválság ellen is.
Ennél jobbat nem tudok elképzelni.
Valakinek valami más ötlete a rossz napok ellen, a válság ellen, a betegség ellen? Nos?

Ps.: Aki nem ismerné a történetet: az oroszlán végül feltámad, mert ő önként áldozta fel magát, már pedig ettől még a halál is visszavonulót fújt...

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek sziv albert einstein ero vilagvalsag narnia kronikaja batorsag gabiel garcia marquez


A bejegyzés trackback címe:

https://hajaj68.blog.hu/api/trackback/id/tr77733789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása